Инсталация на TomTom 6 и проблеми с него при HP IPAQ 6515d

Онзи ден реших да си инсталирам на пда-то томтом 6 … след като от много неуспешни опити да подкарам томтом 6.2 … Така и не разбрах, защо но не иска като го пусна се бави по 5минути на меню … И затова реших да си сложа ТомТом 6.000 …. Така намерих и свалих ТомТом 6.. Инсталирах го както си трябва .. Копирах го на SD-то и цъкнах да се инсталира ..

Инсталира се … тествах всичко и си работеше … Но, след това установих, че нямам никакъв звук … Какво да разбираме като нямам звук, ами че просто нито иска да звъни, нито микрофона ми работи като го ползвам като телефон … И реших, че трябва да разкарам тоз томтом 6 за да може да се оправи всичко.. Да ама не .. цъкнах на „Remove Programs“ върху ТомТом6 … Но това не иска .. и вика, че някакъв dll (btcoreif.dll) файл се ползва и не може да бъде дейнсталирана програмата …

След като попитах гоогле разбрах, че самия ТомТом 6 инсталира по-нови версии на ( BtCoreIf.dll BtSdkCE30.dll ) и от там омазва звука .. И след няколко часа търсене за възстановяване на оригиналните DLL файлове, решиш че е по-добре да направя пълен ресет на пда-то .. А добре, че беше Башев да ми помогне да открия как се прави това нещо ..

А то се прави по следния начин .. Натиска се Power бутона заедно с хардуерния ресет ( тои се намира долу до конектора за зареждане.. натиска се с писалката .. След като направих процедурата .. едновременно натискане на двете … се ресетна .. и айде всичко на ново .. не беше много защото скоро пак бе ресетван ..

Но сега трябваше да едитна този „tomtom6.cab“ и да разкарам от там тези 2 DLL, които препокриват оригиналните .. :) Едитнах и инсталирах томтом-а ;) И вече всичко е беше 6 :) Имах си звук а и ТомТом-а работеше :)

Това е то :) Не е много сложно .. ;) Зат0ва е добре, преди да инсталирате каквото и да било на ПДА-то да си правите един бекъп и да можете да го възстановите, ако нещо се омаже както в моя случай ..

One thought on “Инсталация на TomTom 6 и проблеми с него при HP IPAQ 6515d”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *