Плащаш си данъците, а ти идва бележка, че не си ги платил ..

Днес както никога ми се събраха сумати неща на главата и майка ми взъни, че на адреса ми в Златоград съм получил бележка в която пише, че не съм си платил данъците и даже дължа лихва в размер на 10лв …. И си викам какво става …. Отварям сайта на нап и веднага намирам номера на ТД-Смолян… От там почвам да звъня на номера, които е за (отдел „Обработка на плащанията и задълженията”) и едно известно време даваше заето, но след 3ти опит стана … на другите който бяха на сайта никои не дигаше ( макар да бе 15:30) уж работен ден …. ама ..

Както и да е свързах се аз с отдела и още да не съм им до обяснил и те ми казаха, че „Получилисте, че не сте си платили данъците“  и аз викам ДА. Попитахаме за Булстат или ЕГН .. дадох им аз ЕГН и те ми казаха, че всичко е наред просто някоя от колежките объркала нещо си и ми отнесла данъчната декларация към незнам си къде … Казаха, че ще го оправят и всичко е наред.

Но … Аз ли трябва да им се обаждам и да им казвам, че са объркали ?? Веднага след като бях сигурен, че са получили парите им се обадих .. беше към 07.05.2007г. да ги питам дали са получили парите и те ми казаха: да получени са,
но ги попитах дали ми е обработена декларацията и те ми казаха не … беше минало повече от месец след като я бях подал …

За пореден път се убеждавам, че докато не се обадиш поне 5 пъти да видиш дали всичко ти е наред не можеш да бъдеш спокоен, че са си свършили работата ….

И накрая като приключиха разговора даже  не се извиниха, че е станало объркване … А какво щеше да стане, ако нямаше никои и не ми бе казал ?!? Като попълвах данъчната декларация попълних мястото, което пишеше e-mail, но явно това е формалност … Защото, ако се ползваше можеше да получа уведомление, че „НЕ СЪМ СИ ПЛАТИЛ ДАНЪЦИТЕ“ … но то трябва да доиде по пощата … Може би сме още 19 век .. В България все още няма ИТ…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *